Eerste gesprek

Bij PEP Psychologen staat een team van deskundige psychologen klaar om u te helpen bij het verminderen of overwinnen van uw psychologische klachten. Na aanmelding vindt doorgaans binnen 2 tot 4 weken een gesprek plaats met een psycholoog. Deze psycholoog wordt in de meeste gevallen ook uw behandelaar. In dit eerste gesprek bespreken we uw klachten en de behandelmogelijkheden.

Behandelplan

De psycholoog stelt in overleg met u een behandelplan op. Daarin zijn de doelen en de aanpak van de behandeling beschreven. Tijdens tussentijdse evaluaties reflecteert u samen op het behandelproces. Indien nodig stellen we doelen en aanpak bij. Zo waarborgen we steeds de effectiviteit en de kwaliteit van uw behandeling.

Behandelmethoden

Individueel

– Cognitieve gedragstherapie (CGT)
– Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR)
– Schemagerichte Therapie
– Transference Focused Therapy (TFP)
– Affect Fobia Therapy (AFT)
– Mentalisation Based Therapy (MBT)
– Cliëntgerichte psychotherapie
– Systeemtherapie (waaronder relatietherapie)
– Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Groepen

– Psychodynamische groep
– Zelfbeeld groep
– Schematherapie groep
– Affectfobie groep
– Jongvolwassenen groep (JOVO-groep)
– Mindfullness based cognitieve therapie groep (MBCT-groep)

Online modules

Aanvullend op de face-to-face behandeling biedt PEP Psychologen online behandelprogramma’s aan. Deze programma’s bieden informatie over uw klachten en geven de mogelijkheid om informatievideo’s bekijken, opdrachten te maken en feedback van uw behandelaar te ontvangen. Wij bieden deze programma’s aan via Therapieland.

Uw zorgverzekeraar vergoedt de meeste van deze behandelmethoden.

“Ik werk met veel plezier bij PEP. We bieden verschillende behandelmogelijkheden en ontwikkelen ook regelmatig nieuwe behandellijnen, zoals groepstherapieën. Het team is divers, wat maakt dat ik word uitgedaagd in mijn ruimdenkendheid. Ik vind het iedere keer weer inspirerend om het persoonlijke ontwikkelingsproces van een cliënt van zo dichtbij mee te mogen maken.”

Sabine van Paridon, Psychotherapeut, GZ-psycholoog